Naslovnica Crkva Sotona potiče islamističko nasilje nad kršćanima

Sotona potiče islamističko nasilje nad kršćanima

1258
0
EPA/IAN LANGSDON

Među egzorcistima je dobro poznato da je jedan od znakova đavolske prisutnosti u životu pojedinca njegova nasilna reakcija na sve što je sveto i povezano s Crkvom. To se može manifestirati kao žestoka averzija prema Presvetom Trojstvu, Blaženoj Djevici Mariji, svecima, Svetoj misi i vjerskim slikama, a osobito prema svetom križu.

Nije slučajno da su kroz povijest, grupe i pojedinci koji mrze Crkvu uživali u oskvrnuću Presvetog i učinili Svetu misu, svetohranište i Svetu pričest metom svojih zločina.

Sotonisti, komunisti, novi ateisti, sekularisti i islamisti – svi imaju nešto zajedničko – svi su činili i čine djela svetogrđa, skrnavljenja i bogohuljenja protiv Presvetog.

Adel Kermiche i Abdel Petitjeani izabrali su napad na francuskog svećenika i njegove župljane tijekom slavljenja mise iz mržnje prema kršćanstvu. Odlučili su oskvrnuti najsvetiji obred katoličke vjere. Jasno je da oni koji usmjeravaju svoju mržnju i bijes prema Svetoj Euharistiji, misi i svećenicima znaju, na nekoj razini, da je Bog prisutan u Presvetom Sakramentu. Ova zbrkana vjera je milost od Isusa koji im nudi posljednju priliku da se okrenu od svojih zlih misli. Međutim, ako se odupru, poput Jude, kroz svoj čin oskvrnuća, oni donose svoju vlastitu presudu jer su izabrali stati uz đavla obuzeti mržnjom prema Kristu.

Odlomak iz članka Satan Fuels Islamist Violence Against Christians objavljen u National Catholic Register.