Naslovnica Uz jutarnju kavu Srijeda, 19.3.2014 – uz jutarnju kavu preporučujemo

Srijeda, 19.3.2014 – uz jutarnju kavu preporučujemo

1390
0

– Što čine licemjeri? Šminkaju se; glume dobričine: prikazuju se kao sveci; mole gledajući u nebo, pokazuju se i osjećaju se pravednijima od drugih; druge omalovažavaju. Govore: ja sam katolik, jer moj je stric veliki dobročinitelj; ovo je moja obitelj, a ja sam naučio… upoznao biskupa, kardinala, svećenika… Ja sam… Osjećaju se boljima od drugih. To je licemjerje. Gospodin veli: Ne, ne tako! Nitko nije pravedan po sebi. Svi smo potrebni opravdanja. A jedini koji nas opravdava jest Isus Krist – ustvrdio je papa Franjo.

– Papa Franjo vrlo pozorno prati to što se događa Grkokatoličkoj Crkvi u Ukrajini, te je zajamčio da će Sveta Stolica učiniti sve moguće za mir u Istočnoj Europi, ponajviše kako bi se izbjeglo pojačavanje sukoba – istaknuto je u priopćenju Odjela za informiranje Grkokatoličke Crkve u Ukrajini nakon nakon audijenciji višega kijevskog nadbiskupa Sviatoslava Shevchuka kod Svetoga Oca, a potom i kod Papina državnog tajnika kardinala Pietra Parolina.

– GONG-u više nije mjesto među neutralnim promatračima izbora. Njihov jedini logičan put je registriranje političke stranke ili jednostavno ulazak u neku od stranaka vladajuće koalicije. Zvono cenzure u koje je udario Zelić u stvari je bilo posmrtno zvono GONG-ove političke neutralnosti.

– Markić: Tko radi suprotno vlasti nailazi na reket, dok Šegon s državnim novcem plaća kaznu

Terminološki kič nikome ne koristi: ni ljevičarima, ni liberalima, ni libertarijancima, ni konzervativcima (odnosno koristi samo populistima)

“Josip iz Nazareta čovjek je koji je othranio i odgojio Boga. Primjer je koji je utjelovljeni Bog imao godinama pred sobom da bi shvatio što znači biti čovjek koji talent inteligencije upotrebljava za dobro, i koji svakoga dana jača dar vjere. Tako je u danima provedenim u Nazaretu, između jednostavnoga doma i Josipove radionice, Isus naučio izmjenjivati molitvu i rad, te prikazivati Bogu i napor uložen kako bi zaradio kruh potreban obitelji.”- papa Benedikt XVI.

holyfamily