Naslovnica Uz jutarnju kavu Srijeda, 5.3.2014 – uz jutarnju kavu preporučujemo

Srijeda, 5.3.2014 – uz jutarnju kavu preporučujemo

1258
0

– Korizmena poruka riječkog nadbiskupa Ivana Devčića

– Govoreći o događajima u posljednjih godinu dana papinog pontifikata za međunarodnu agenciju Zenit, te na pitanje kako se suočio sa stanjem koje je izgledalo porazno, pater je Lombardi prije svega istaknuo da mediji nisu uvijek sposobni objektivno procijeniti neke situacije. Katkada se stvorilo emotivno ozračje u kojemu su se isticali samo negativni vidici, umjesto onih pozitivnih.

– Kada ne znaš kako opravdati smisao postojanja neke državne agencije tada je najbolje osmisliti još jednu koja će ispravljati navodne nedostatke prve. Ili bismo posljednju ideju ministra Mrsića mogli razmatrati kroz uzrečicu koja kaže kako je dobar birokrat onaj koji stvori posao za još jednog birokrata?

– Neki dan nam je poslovni.hr pomalo zbunjujuće prenio sažetke financijskih izvještaja najvećih nam političkih stranaka u državi. Uz to da SDP ima bolju stegu nad članstvom i/ili bolje trenutno uspijeva iscijedit donacije iz gospodarstva od HDZ-a, ono što je zapravo bitno, a što vidimo je da nam političke stranke uglavnom financira državni/lokalni proračun. Koji iznos? Ne znam, ali jednostavnom ekstrapolacijom dolazimo do iznosa od najmanje 100 + milijuna kuna.

– Nakon uspjelog referenduma u Švicarskoj na kojem je pobjedio prijedlog da se ograniči (a ne “zabrani”) imigracija, eurokluni i blesavci iz moralno trulih domaćih medija šopali su nas vijestima o osupnosti “vodećih” političara, intelektualaca, stručnjaka i tko zna koga sve ne.

i naša djeca:

1653534_509280395859204_139339932_n