Naslovnica Crkva Što nam sveci govore o Svetoj misi

Što nam sveci govore o Svetoj misi

1352
0
Na spomendan ustanovljenja Euharistije i svećeničkog reda, objavljujemo citate o Svetoj misnoj žrtvi koji se nalaze u knjizi “Isus naša euharistijska ljubav”, fra Stefana Manellia, utemeljitelja Franjevačke braće od Bezgrješne (FFI).
Neka nas uvidi tih svetaca podsjete da ne postoji ništa važnije što možemo učiniti od pobožnog sudjelovanja na Svetoj misi.
Slavlje svete mise ima istu vrijednost kao i Isusova smrt na križu.

Sv. Toma Akvinski

„Čovjek bi trebao drhtati, svijet bi se trebao tresti, cijelo Nebo bi trebalo biti duboko dirnuto kada se pojavi Sin Božji na oltaru u rukama svećenika.

Sv. Franjo Asiški

„Bilo bi lakše da svijet opstane bez sunca nego da živi bez svete mise.”

Sv. Pio iz Pietrelcine

„Niti jedan ljudski jezik ne može nabrojiti sve milosti koje proizlaze iz misne žrtve. Grešnik se pomiruje s Bogom; pravednik postaje bolji; grijesi se brišu; poroci se iskorijenjuju; kreposti i vrline se umnažaju; a đavolji planovi propadaju.”

Sv. Lovro Justinijan

„O vi zavedeni ljudi, što to radite? Zašto ne pohitate u crkve kako bi odslušali što je više moguće svetih misa? Zašto ne oponašate anđele, koji se, kada se slavi sveta misa, spuštaju iz Raja i zauzimaju svoja mjesta oko naših oltara u adoraciji kako bi posredovali za nas?”

Sv. Leonardo Portomauricijski

“Isus je u Euharistiji, dakle, svi k Njemu!”
„Znajte, o kršćani, da je misa najsvetiji čin vjere. Ne možete učiniti ništa veće za proslavu Boga, niti za spasenje svoje duše, od pobožnog sudjelovanja u svetoj misi, i to što je češće moguće.”

Sv. Petar Julijan Eymard

„Čovjek dobiva više kada pobožno sudjeluje na Svetoj misi nego kada daruje sva svoja dobra siromašnima i hodočasti cijelim svijetom.”

Sv. Bernard

„Mučeništvo je ništa u usporedbi s misom, jer mučeništvo je žrtva čovjeka Bogu, a misa je Božja žrtva za čovjeka!”

Sv. Ivan Marija Vianney

Izvor