Naslovnica Crkva Svijet više nego ikada treba Crkvu koje će biti svjetionik!

Svijet više nego ikada treba Crkvu koje će biti svjetionik!

1275
0

U vrijeme kada “u kršćanskoj ljubavi trebamo biti blizu jedni drugima, svjetovne snage bi nas izolirale i natjerale da vjerujemo kako smo sami i ovisni o svjetovnim silama, što bi nas učinilo robovima njihove bezbožne i ubilačke agende”, izrekao je kardinal Raymond Burke tijekom homilije na blagdan Gospe od Guadalupe.

„Uznemirena i teška srca dolazimo Gospi od Guadalupe na njezin blagdan. Naša nacija prolazi kroz krizu koja prijeti njenoj budućnosti kao slobodne i demokratske države. Čini se da je svjetsko širenje marksističkog materijalizma, koji je već unio uništavanje i smrt u živote nebrojenih ljudi i koji je desetljećima prijetio temeljima naše nacije, preuzeo vlast nad našom nacijom“ započeo je svoju propovijed Burke.

“Da bismo postigli gospodarske dobitke, mi smo si kao nacija dopustili da postanemo ovisni o kineskoj Komunističkoj partiji, ideologiji koja se potpuno suprotstavlja kršćanskim temeljima na kojima obitelji i naša nacija ostaju sigurni i napreduju”, nastavio je.

Burke je posebno govorio o Sjedinjenim Državama, ali “očito je da mnoge druge nacije muče slične, najalarmantnije krize”, rekao je.

„Zatim se suočavamo s tajnovitom virusom Wuhan, o čijoj nam prirodi i prevenciji mediji svakodnevno daju oprečne informacije. Jasno je, međutim, da su ga određene snage, neprijateljske prema obitelji i slobodi nacija, koristile za unapređivanje svoje zle agende. Te nam snage govore da smo sada subjekti takozvanog “Velikog resetiranje”, “novog normalnog”, koji nam se nameće manipuliranjem građanima i narodima kroz neznanje i strah”, rekao je kardinal.

S obzirom na “teško” stanja, od Amerikanaca se sada traži da pronađu “način da svoj život razumiju i usmjere” prema “bolesti i njezinoj prevenciji”, a ne “prema Bogu i Njegovom planu za naše spasenje”.

„Odgovor mnogih biskupa i svećenika, kao i mnogih vjernika, očitovao je stravičan nedostatak solidne kateheze. Čini se da mnogi u Crkvi ne razumiju kako Krist nastavlja svoje spasiteljsko djelo u vrijeme kuge i drugih nepogode”, istaknuo je Burke.

„Štoviše, naša sveta majka Crkva, Kristova besprijekorna zaručnica, u kojoj je Krist uvijek na djelu poradi našeg vječnog otkupljenja, preplavljena je izvješćima o moralnoj korupciji, posebno u pitanjima šeste i sedme zapovijedi, koje kao da se povećavaju iz dana u dan. Izvještaji o Theodoreu McCarricku u našoj su zemlji s pravom doveli u iskušenje mnoge predane katolike da ispituju pastire, koji u skladu s Kristovim planom za Crkvu trebaju biti njihovi sigurni vodiči u poučavanju vjerskih istina, vodeći ih u prikladnom štovanju Boga i molitvama te poučavajući ih vječnoj disciplini Crkve ”, nastavio je.

Umjesto toga, vjernici prečesto „uopće ne dobivaju odgovor ili dobivaju odgovor koji nije utemeljen na nepromjenjivim istinama koje se tiču vjere i morala“.

„Primaju odgovore koji kao da ne dolaze od pastira već od svjetovnih menadžera. Zbrka oko toga što Crkva uistinu uči i traži od nas u skladu sa svojim naukom, stvara sve veće podjele u Tijelu Kristovom. Sve ovo osakaćuje Crkvu u njezinoj misiji svjedočenja božanske istine i božanske ljubavi, u vremenu kada svijet više nego ikada treba Crkvu koje će biti svjetionik”, izjavio je Burke.

“U susretu sa svijetom, Crkva se lažno želi prilagoditi svijetu, umjesto da svijet pozove na obraćenje u poslušnosti božanskom zakonu zapisanom u svakom ljudskom srcu i objavljenom u svojoj punini u otkupiteljskom utjelovljenju Božjeg Sina”, dodao je.

Kardinal je dodao da ove nevolje “predstavljaju strahovit izazov” za kršćanski život i da su proizvele “najbolniju patnju”.

„Da, naša su srca razumljivo teška, ali Krist po zagovoru svoje Djevice Majke uzdiže naša srca k sebi, obnavljajući naše povjerenje u Njega, koji nam je obećao vječno spasenje u Crkvi. Nikad neće biti nevjeran svojim obećanjima. Nikada nas neće napustiti”, zaključio je Burke. „Neka nas ne zavode svjetske sile i lažni proroci. Ne napuštajmo Krista i ne tražimo svoje spasenje na mjestima na kojima ga nikada nećemo pronaći.”

Izvor