Naslovnica Društvo Talijanski ministar za obitelj otvoreno podržao procesiju zadovoljštine zbog gay parade

Talijanski ministar za obitelj otvoreno podržao procesiju zadovoljštine zbog gay parade

1361
0
Talijanski ministar za obitelj otvoreno je podržao “Procesiju zadovoljštine Presvetom Srcu”, koja se održala u sjevernom talijanskom gradu Modeni. Cilj procesije je moliti za iskupljenje i dati zadovoljštinu zbog događaja povorke “gay ponosa” koja se održavala u gradu istog dana.

Povezana slika

Upitan u nedavnom intervjuu, što misli o organizaciji procesije, Lorenzo Fontana, ministar obitelji i zamjenik tajnika talijanske stranke Sjeverne lige, izjavio je kako se “apsolutno slaže” s procesijom.

 

Image

“Sretan sam što to radite i želim vam puno sreće”, kazao je Fontana organizatorima. – “Nadajmo se da nikome neće pasti napamet mogućnost sprječavanja demokratskih prosvjeda. Nadam se da ćete moći dati sve od sebe, jer su određene kršćanske vrijednosti temelj naše povijesti, našeg identiteta i naše tradicije, a mi ih moramo podržavati.”

Cristiano Lugli, mladi laik i jedan od ključnih organizatora procesije, naglasio je važnost ovog javnog čina iskupljenja, osobito zbog sve veće prisutnosti “LGBT” lobija u talijanskom školstvu i promicanja rodne ideologije.

Lugli je također istaknuo potrebu Vatikana da progovori. “Sveta Stolica ponekad govori protiv rodne ideologije”, rekao je, “ali onda otvoreno primaju LGBT aktiviste. Ovo je vrlo ozbiljna stvar.”

Slikovni rezultat za Cristiano Lugli modenaRekao je da su on i drugi organizatori primali “uvrede svih vrsta” pa “čak i prijetnje smrću” zbog organizacije procesije. Mnogi su se, rekao je, čak pozvali na riječi pape Franje kako bi kritizirali procesiju, rekavši organizatorima: “Tko ste vi da sudite?” No najviše su iznenađeni izjavama nekih katolika koji su im poručili da će zbog organiziranja čina zadovoljštine ‘gorjeti u paklu’.

“Nažalost,” kaže Lugli, “Rimska Crkva također ima veliku odgovornost, budući da je prestala podučavati Katekizam i otvorila se idejama svijeta iz straha da će biti osuđena. Ali Crkva je uvijek prosuđivala svijet, a ne obrnuto.”

“Ako Crkva više ne stoji kao čuvar Istine koja je Isus Krist, onda sve postaje relativno.”

Izvor