Naslovnica Svijet Tko će zaustaviti njemačke biskupe?

Tko će zaustaviti njemačke biskupe?

3692
0

Katolička Crkva u Njemačkoj, čini se, djeluje bez ikakvog ograničenja nošena modernističkim vjetrovima. Samo nedavno, na primjer, službena web stranica Njemačke biskupske konferencije, katholisch.de, pisala je o ideji da žena može biti izabrana za kardinala; o uspostavi homoseksualnosti kao ljudskog prava; te o potrebi za oženjenim svećenicima i ženskim đakonima – da spomenemo samo neke od očitih krivovjernih teza koje nam dolaze iz Njemačke.

Još jedna tema koja je nedavno postala međunarodna vijest, kako bi se reklo, jest ta da je komisija njemačkih biskupa objavila brošuru (ovdje) u kojoj se umanjuje opasnost “rodne teorije” i tvrdi da se u “rodno osviještenoj politici” samo radi o uspostavi jednakosti između muškaraca i žena. U tom kontekstu, novo izvješće koje nam sada dolazi može samo pogoršati ugled njemačkih katolika.

Jer, sada je i jedan katolički biskup, Ludger Schepers iz Essena– predložio neobičnu ideju po kojoj postoji više “rodova” a ne samo kategorija muškarca i žene. O ovome je govorio na konferenciji u Stuttgartu 5. i 6. listopada, a sama konferencija se održavala pod naslovom “Je li spol ideologija?“. Među konferencijskim govornicima bio je gorljivi branitelj homoseksualnih veza, dr. Stephan Goertz.

klikni za veću slikuŠtoviše, 6. listopada biskup Schepers je i sam govorio na konferenciji o temi “Gender Trouble/ Problem roda- Što sad? Buduće perspektive Crkve”. U svom govoru naveo je da postoji dubok sukob unutar Njemačke biskupske konferencije vezan uz gore spomenutu brošuru koju su objavili njemački biskupi.

Došlo je do žestokih sukoba”, rekao je Schepers. Nekoliko njemačkih biskupa tvrdi kako ova nova brošura “ne predstavlja stavove [njemačkih] biskupa” u području rodnih rasprava. Schepers je, mora se spomenuti, član komisije koja je napisala ovu kontroverznu brošuru o spolnosti, te je i direktno odgovoran za nju.

Schepers je na konferenciji ustvrdio kako postoji veliki strah koji prati rasprave o rodnim pitanjima, “a strah je uvijek loš savjetnik“. Inzistirao je na tome da Crkva mora sudjelovati u ovoj raspravi s društvom. U ovom dvosmislenom kontekstu, Schepers je čak uputio opskurne pozive “Katoličkoj Crkvi da shvati kako postoji i više od samo muškarca i žene“. Zbog njegovog čudnog prijedloga i tvrdnji, jasno je da Schepers zapravo predlaže svoj “krivovjerni” pogled vezan uz teoriju ravnopravnosti.

Ova izjava dolazi u trenutku kada drugi prelati Katoličke Crkve – poput kardinala Gerharda Müllera, kardinala Carla Caffarra i kardinala Robert Sarah pa nedavno i samog Svetog Oca – snažno upozoravaju na lažne i subverzivne principe rodne teorije koji jedino mogu štetno utjecati na brak i obitelj.

Izvor

lgbtmmoliotvaDodajmo ovome da su nam se nedavno javili i zabrinuti čitatelji iz Frankfurta na Maini koji su nas željeli upoznati s alarmantnim stanjem u lokalnoj Crkvi gdje se otvoreno zagovaraju prava homoseksualnih osoba te se u sklopu CSD (Christopher Street Day) manifestacije, odnosno ‘Parade ponosa‘, nudila i ekumenska Božja služba koju je organizirala lokalna LGBTI zajednica. Misa se održala u centru Frankfurta – u jednoj od najpoznatijih crkvi u sklopu franjevačkog samostana. Misu je predvodio i organizirao gvardijan tog samostana, a na pitanje našeg čitatelja: je li to Vama normalno?– odgovorio je: a što je danas više normalno.

Ovaj mjesec je u župi gostovao “bihevioristički terapeut ” Otto Pötter s temom “Ne treba vam puno da biste bili sretni“. Pötter inače vodi većinom ezoteričke seminare poput “Spoznaj samoga sebe uz pomoć Eneagrama” ili “Više radosti manje frustracije”.

Osim ovoga upozorili su i na ostale pojave new-age te okultne simbole koji propagiraju pojedini tamošnji franjevci. A već neko vrijeme postoji i uvod u Zen meditaciju, koju vodi majstor zena bez prisustva svećenika…