Naslovnica Društvo TRADICIONALNI BRAK U RUSIJI

TRADICIONALNI BRAK U RUSIJI

876
0

Prije mjesec dana ruski predsjednik Vladimir Putin šokirao je međunarodnu (pro-homoseksualnu) zajednicu kada je potpisao zakon koji zabranjuje homoseksualcima usvajanje djece. Ono što je još važnije u ovom zakon jest zabrana posvajanja djece svima koji nisu u braku. Samo par dana kasnije usvojen je novi zakon koji također zabranjuje bilo kakvu homoseksualnu propagandu, s tim da čak i stranci mogu biti privedeni i zadržani do 14 dana prije negoli ih se deportira iz zemlje.
Iako će neki pomisliti da su ove mjere drakonske, one samo pokazuju da je ruski narod konačno shvatio da bi seksualna anarhija, u kojoj se društvo našlo, mogla imati katastrofalne posljedice za opstanak ruskog naroda. Od pada komunizma, natalitet u Rusiji je do 1999-e pao do alarmantno niske stope od 1.17 djeteta po odrasloj ženi, daleko ispod 2.1 koliko je potrebno da bi se zadržala stabilnosti u broju stanovništva.(U Hrvatskoj se 2003. godine rađalo 1,32 djeteta po ženi, a 2009. godine 1,49.) Zbog ovakve demografske krize, Ruska vlada je započela s proobiteljskom politikom koja je do sada uspjela povećati natalitet na 1.7.

Mnogi kritičari ovakve politike u Rusiji često spominju ekonomsku krizu tvrdeći da je upravo ona uzrok pada nataliteta. Kriza zasigurno ima utjecaja ali daleko važniji problem je odustajanje od tradicionalnog braka kao glavnog načina reguliranja seksualnih odnosa. Otkako je rusko društvo odbacilo tradicionalni brak, natalitet je pao, osim naravno u vanbračnim zajednicama, dok se korištenje kontracepcije i broj pobačaja drastično povisio. Nije ni čudo da je sam pojam tradicionalne obitelji počeo nestajati.

Možda se pitate kakve veze ovo ima s homoseksualnošću?
Ukratko; društveno prihvaćanje najdevijantnijeg spolnog ponašanja označava zadnji korak ka cilju eliminiranja tradicionalnih stavova glede seksualnog ponašanja jednog društva. Potpuno odbacivanje moralnosti i ograda vezanih uz seksualno ponašanje rezultira kreiranjem društva koje zamjenjuje svoju kolektivnu razvojnu moć s ponašanjem koje gleda jedino na osobno zadovoljstvo, odnosno hedonizam. Ruska vlada je jednostavno osjetila da budućnost ruskog naroda ovisi o braku i prirodno sklopljenim obiteljima, pa sada čini sve moguće ne bi li uklonila sva seksualna ponašanja koja se kose s ovim principima.

Ali ne smijemo ovdje zaključiti da je normalizacija homoseksualnosti kriva za pad broja tradicionalnih brakova. Problem leži u društvu – društvu u kojem je promiskuitet postao normalan. U kojem je život u grješnoj zajednici postao normalan. U kojem je rastava postala normalna. U kojem žrtva i strpljenje više nije normalna. Normalizacija homoseksualnih čina je samo još jedan od mnogih koraka koji smo kao društvo učinili da bi povrijedili Boga. A društvo ne može očekivati neko blagostanje ako nastavi ovim smjerom.

A kuda ide Hrvatska? Bojim se da smjer kojim je krenula nije obečavajući ali još ima vremena za povratak. Naravno ako se nađu mudre i složne glave koje će početi sprovoditi jednu pravu pronatalitetnu politiku.
Ali, ima li dovoljno mudrih glava?

Izvor: blog Battle for Truth