Naslovnica Društvo Treća godina Quo Vadis Croatia

Treća godina Quo Vadis Croatia

1407
0

Evo dolazimo do obljetnice treće godine od kada sam počeo s radom na Quo Vadis Croatia.

Razmišljajući o čemu ću pisati za prvi post, spontano sam otvorio knjigu Josipa Vranekovića Dnevnik– Život u Krašiću zasužnjenog nadbiskupa i kardinala Alojzija Stepinca na datum 29.4. 1953. godine i pročitao citat našeg blaženog kardinala koji svakako daje poticaje za svakodnevni rad i razmišljanje. A on glasi:

I mi da se poklonimo ovakvomu sistemu, koji je ništa drugo nego drskost i glupost…! Bijedni ovaj život rado dajem, kad bih mogao, dao bih i sto života, samo da živi Crkva Božja…

Nadam se da sam u ove tri godine uspio u nakani koja piše pod kategorijom O Nama, dakle: Na našem blogu nastojimo pratiti najzanimljivije teme na katoličkoj blogosferi te ih prenijeti našim čitateljima uz neke naše komentare o zbivanjima u Lijepoj našoj.

Cilj nam je u stvari prenositi neke vijesti odnosno komentare o zbivanjima u Crkvi koji naši tzv. mainstream katolički mediji, iz inih razloga, često ne dotiču pa se nadam da u tom smislu blog čitateljima može biti koristan.

Ali, uz skoro slavlje nadolazeće treće obljetnice naše stranice, u ovo vrijeme nam dolazi i neizbježni podsjetnik na plaćanje minimalnih troškova uzdržavanja stranice. To uključuje uplatu od 798,75 kn radi zadržavanja web hostinga i domene.

račun z adomenu

U ove tri godina od čitatelja nismo tražili donacije za financijsku pomoć, a možda ste i primijetili i da, do sada barem, nismo ni koristili google ads kao izvor prihoda, prvenstveno zbog neprimjerenih reklama koje se mogu pojaviti na stranici i manjka kontrole nad njihovim sadržajem.

Stoga bih zamolio čitatelje da, ukoliko vrednuju naš posve volonterski rad na ovoj web stranici, pripomognu u prikupljanju sredstava za plaćanje ovog računa. Naravno da bi i bez ove akcije, blog i dalje nastavio s radom, ali sam napisao ovu molbu možda i s nakanom da procijenim koliko je rad cijenjen kod čitatelja.

Donacije se mogu izvršiti jednostavnom uplatom na dolje naveden račun u Splitskoj banci.

ROBERT DUMANČIĆ

IBAN: HR19 2330 0033 2022 1467 4

BIC (šifra identifikatora banke): SOGEHR22

Zahvaljujem se unaprijed,

AMDG

Robert Dumančič
Vlasnik i glavni urednik