Naslovnica Politika Trump u Vatikanu krajem svibnja

Trump u Vatikanu krajem svibnja

497
0

Njegova svetost papa Franjo primit će gosp. Donalda Trumpa, predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, u srijedu, 24. svibnja 2017., u 8.30 u Apostolskoj palači“, priopćili su iz Vatikana u četvrtak.

Zanimljivo je da su se Trump i papa već sukobili oko nekih pitanja.

Tijekom konferencije za novinare 18. veljače 2016., novinar Philip Pullella iz Reutersa zatražio je od Pape da odgovori na imigracijska stajališta Donalda Trumpa.

Papa Franjo je tada odgovarao: “Osoba koja misli samo na gradnju zidova, a ne mostova, nije kršćanin. To nije evanđelje.

Tjedan dana prije toga, Trump je papu Franju optužio da je “pijun” meksičke vlade nazvavši ga vrlo “politiziranom osobom” koja ne razumije probleme Sjedinjenih Američkih Država.

Glasnogovornik Svete Stolice, otac Federico Lombardi, 19. veljače je izjavio za Radio Vatikan kako papin komentar “nikad nije trebao biti, ni na koji način, osobni napad ili naputak kako glasovati na američkim izborima” nego je samo ponovio ono što je česta tema njegovog papinstva, a to je gradnja mostova.

Američki biskupi imaju podijeljena mišljenja o prvim danima Trumpove administracije; kritizirali su njegovu politiku prema izbjeglicama i useljavanju, ali su i pohvalili njegove mjere u borbi za život.

Izvor