Naslovnica Društvo U IME OBITELJI

U IME OBITELJI

452
0

Evo započela je borba protiv uvođenja istospolnih brakova i u Hrvatskoj.
Iako borba nije izazvana od strane vladajuće koalicije, koja nije- barem za sada, dala naslutiti da planira ovakvu zakonsku mogućnost, izgleda da su se kršćanske udruge povezane oko inicijative U IME OBITELJI, odlučile za preventivnu mjeru. Tako od danas počinje prikupljanje potpisa za referendum u kojem će se zatražiti ustavna promjena kako bi brak bio isključivo definiran kao zajednica između muškarca i žene.
Ovakva preventivna mjera zasigurno ima svoje prednosti, prvenstveno zbog toga što bi pitanje istospolnih brakova skinula s dnevnog reda neka buduće politike ove ili neke druge vlade. Također će se svi političari, i to u ovo predizborno vrijeme, morati izjasniti oko ovog pitanja. Osobno sam bio mišljenja da je ova kukuriku vlada namjeravala uvesti ovakvu zakonsku mogućnost negdje pred parlamentarne izbore, kada naslute da bi mogli izgubiti vlast zbog katastrofalnih gospodarskih pokazatelja, sa ciljem polarizacije birača i možda privući svoju bazu da ih ipak podrži. S ovim potezom inicijatava U ime obitelji ih je preduhitrila, ali će efekt vjerojatno biti isti.
Ovaj potez s druge strane, definitivno ima i svoje nedostatke. Kao prvo, dat ćemo, ničim izazvani, cijelom homoseksualnom lobiju i raznoraznim građanskim udrugama, masovni prostor u medijima kako bi iznijeli svoje stavove. A oni su ozbiljni u svojim nakama i imaju golemo međunarodno iskustvo u iznošenju svojih argumenata. Ovo će se pitanje na kraju svesti na pitanje ljudskih prava, protiv ćega nije baš tako lako ići. Vjerujem da će, ako je inicijativa dobro organizirana, skupiti tih 375,000 potpisa kako bi se refendum uopće mogao provesti, ali ono čega se najviše bojim je da neće izaći dovoljan broj glasača na sam dan refenduma kako bi podržao inicijativu. Taj famozni broj od 50 posto je jako bitan faktor a ako se ne postigne, ispast će da je inicijativa propala, bez obzira na postotak glasova onih koji će zaokružiti listić za promjenu ustava. To smo mogli vidjeti nedavno s referendumom u Dubrovniku, gdje je 85 posto ljudi glasovalo protiv gradnje na Srđu ali je pak inicijativa propala. Tko će snositi odgovornost ako se nešto slično dogodi i na ovom refendumu? Čak bi mogao imati i kontraefekt, gdje bi vlada, s vjetrom u leđa, ubrzo nakon toga mogla zaista i izglasati ovakav zakon.
Ali, što je tu je. Inicijativa je počela, i svi katolici u zemlji ga moraju podržati svim srcem, pa i materijalno ako treba, jer je ovo važno pitanje koja će nam u konačnici reći puno toga o nama samima.
U ovomu mjesecu svibanju, Marijinom mjesecu, imamo sada još jednu nakanu u našim molitvama Blaženoj Djevici Mariji, pa bih predložio jednu deseticu svaki dan za uspijeh ovog referenduma.

Kraljice obitelji, moli za nas.