Naslovnica Društvo U Kaliforiniji se dekriminalizira čedomorstvo do prvog mjeseca života bebe izvan majčine...

U Kaliforiniji se dekriminalizira čedomorstvo do prvog mjeseca života bebe izvan majčine utrobe!

520
0

Iako se s pravom možemo veseliti nacrtu odluke većine sudaca, koju je objavio portal Politico, a po kojem je Vrhovni sud SAD-a izglasao poništavanje odluke Roe protiv Wadea, kojom je 1973. godine isti sud zajamčio saveznu, ustavnu zaštitu pobačaja u SAD-u – to bi s druge strane moglo značiti da se zakoni o pobačaju prepuštaju pojedinim saveznim državama.

A taman kad pomislite da ekstremizam zagovaratelja pobačaja u saveznim državama u kojima su ljevičari, to jest Demokrati na vlasti, ne može biti gori, jedna savezna vlada u Americi dokazuje da može biti još gore!

Naime, Kalifornija prednjači u radikalnoj politici pobačaja, ali jedan aspekt kalifornijskog napada na dostojanstvo ljudskog života koji posebno treba istaknuti je prijedlog odredbe u jednom od državnih zakona za pobačaj — koja, de-kriminalizira čedomorstvo za prvi mjesec života bebe izvan majčine utrobe.

Prema predlagateljima tog zakona, ta se odredba namjerava primjenjivati ​​samo u slučajevima žena koje su fizički nesposobne brinuti se za novorođenčad koja umiru zbog takvog zanemarivanja. Ali takve su tvrdnje besmislene, s obzirom na to da je Demokratski pokrovitelj zakona odbio ponovljene zahtjeve Kalifornijske katoličke konferencije da izmijeni prijedlog zakona kako bi se pojasnilo da se ne može šire primjenjivati ​​na ubojstvo novorođenih beba u drugim okolnostima.

Još jedan razlog za sumnju je to što je namjera zakona zaštititi žene od kaznene i građanske odgovornosti za sudjelovanje u kaznenom djelo ubojstva i na sličan način zaštititi bilo koga drugoga tko pomaže u takvim pobačajima. Zasigurno nije slučajnost da ovaj prijedlog zakona snažno podupiru Planned Parenthood i drugi članovi vladinog “California Future of Abortion Council”.

Nažalost, ono što se događa u Kaliforniji samo je jedan primjer vala pobačajnog ekstremizma koji poplavljuje lijevi dio političkog spektra u Americi, a zasigurno će uskoro stići i u Europu.

Jedna od metoda koja se već sada koristi u mnogim saveznim državama jest zakon koji dopušta medicinskim sestrama, umjesto liječnicima, da provode pobačaje. Ovaj potez potencijalno dovodi u ozbiljnu opasnost žene koje pate od komplikacija tijekom pobačaja zbog odsutnosti liječnika čije bi medicinske vještine mogle biti potrebne za pružanje hitne pomoći koja spašava živote.

Druga tehnika kojom lobi za pobačaje trenutno nastoji još više proširiti svoj doseg je uvjeravanje vlada da financiraju obuku studenata medicine za obavljanje pobačaja putem stipendija i otplate studentskih kredita. Ovakvi potezi su postali neophodni jer većina liječnika ima jaku inherentnu odbojnost prema bilo kakvom izravnom sudjelovanju u postupcima pobačaja.

Nekoliko se država pozicioniralo kao takozvane “države utočišta”, odnosno na engleskom jeziku “sanctuary states” za pobačaj, donošenjem mjera za olakšavanje pobačaja koji se obavlja ženama koje tamo putuju iz država koje su naklonjene životu i štiteći osobe koje vrše abortus od tužbi izvan države. Bizarno je primijeniti ideju “svetišta”, katoličkog koncepta formuliranog u ranim stoljećima Crkve sa specifičnom svrhom pružanja utočišta u crkvama, pojedincima čija je dobrobit ugrožena od strane javnih vlasti, na pravne mjere koje imaju za cilj olakšati ubijanje nerođenih ljudi. Nažalost, aktivisti za abortus okrutno su slijepi za takve tragične proturječnosti.

Što je najvažnije, kao što Katolička Crkva naglašava u svom učenju o zlu pobačaja, ono je uvijek moralno pogrešno, bez obzira što bi zakoni određene jurisdikcije mogli dopustiti. Crkva to uči zbog duboke i neizbježne istine: U svakom slučaju, pobačaj završava život potpuno nevinog i bespomoćnog čovjeka.

To je istina koju lobističke skupine za abortus nikada neće moći prikriti, koliko god se trudile. I zato će se vjerni katolici, u savezu sa svim ljudima dobre volje, nastaviti svom snagom udruživati oko onoga što su američki biskupi identificirali kao “temeljno pitanje ljudskih prava” našeg vremena – okončanja legalnog pobačaja.

A također se možemo barem malo ohrabriti slijedećem činjenicom: razlog zašto su lobiji za pobačaj i njihovi politički saveznici u posljednje vrijeme postali puno ekstremniji je taj što znaju da gube tlo u srcima i umovima samog naroda.

Izvor