Naslovnica Svijet U Meksiku izvršen egzorcizam nad cijelom zemljom

U Meksiku izvršen egzorcizam nad cijelom zemljom

4895
0

Može li se zemlja s dubokim kršćanskim korijenima poput Meksika naći na milost i nemilost demona? Neki u Crkvi se baš toga pribojavaju pa su tiho i bez znanje javnosti, u katedrali San Luis Potosi, organizirali egzorcizam Meksika, i to na nacionalnoj razini.

Visoka razina nasilja, narko-karteli i pobačaj u zemlji bili su motivacija za poseban obred egzorcizma, poznat kao “Exorcismo Magno”.

Kardinal Juan Sandoval Iniguez, nadbiskup emeritus iz Guadalajare, predsjedao je ovom ceremonijom iza zatvorenih vrata, prvom u povijesti Meksika.

Također su sudjelovali nadbiskup Jesús Carlos Cabrero iz San Luis Potosia, španjolski demonolog i egzorcist otac José Antonio Fortea, te manja skupina svećenika i laika.

Događaj nije bio unaprijed obznanjen široj javnosti, jer prema nadbiskupu Cabreru, htjelo se izbjeći bilo kakva pogrešna tumačenja obreda.

Ali, kako može cijela zemlja postati napadnuta od demona do te mjere da je potreban Exorcismo Magno?

U mjeri u kojoj se grijeh sve više i više umnaža u zemlji, demonima postaje sve lakše iskušavati (ljude),” rekao je Fortea za Catholic News Agency.

Španjolski egzorcist je upozorio da “u onoj mjeri u kojoj postoji više vještičarenja i sotonizma u zemlji, rastu i izvanredne manifestacije tih sila tame.

Fortea je rekao da je “egzorcizam izveden u San Luis Potosiu prvi takav proveden u Meksiku, gdje su došli egzorcisti iz različitih dijelova zemlje i zajedno istjerivali demonske sile, ali ne iz osobe, nego iz cijele zemlje“.

Ovaj obred egzorcizma, lijep i liturgijski, nikada prije nije izvršen u nekom dijelu svijeta, iako ga je još sveti Franjo koristio, ali na privatan način, kad je izvršio egzorcizam nad talijanskim gradom Arezzom“.

Španjolski egzorcist je objasnio kako se s ovim obredom ipak neće u jednom danu automatski promijeniti teška situacija u Meksiku.

Bila bi velika pogreška misliti kako će se izvođenjem egzorcizma nad zemljom odmah automatski sve promijeniti.”

Ipak, on je naglasio da “ako snagom koju smo primili od Krista možemo izbaciti demone iz zemlje, to će svakako imati pozitivne posljedice, jer ćemo nagnati veliki broj demona u bijeg, čak i ako je egzorcizam samo djelomično uspio“.

Ne možemo izgnati sve zle duhove iz zemlje samo s jednim obredom. No, iako svi neće biti protjerani, barem nema više onih koji su na taj način uklonjeni.”

Fortea je objasnio da “Kada egzorcista iz svoje zemlje izgoni demone, to mora biti učinjeno u vjeri. Nećete ništa vidjeti, ništa osjećati, ne događaju se nikakvi izvanredni fenomeni. Moramo imati vjeru da je Bog prenio na apostole moć, i da mi tu moć možemo koristiti.”

U svakom slučaju, kada bi se ovaj obred provodio jednom godišnje u više zemalja, prije ili kasnije bi se stalo na kraj svim izvanrednim pojavama, što bi nam pokazao i bijes đavla. Jer, bez sumnje, demoni mrze kada ih se potjera iz nekog mjesta, ili ih se veže snagom Krista.

Španjolski egzorcist je rekao da “bi bilo vrlo poželjno da se za vrijeme održavanja godišnjeg susreta egzorcista u nekoj zemlji, izvede obred poput ovog Exorcismo Magno koji se dogodio u Meksiku“.

Istaknuo je da biskup “može odobriti ovakav obred jednom godišnje sa svećenicima u katedrali.

Biskup je pastir i on može koristiti moć koju je primio da bi otjerao nevidljive vukove od ovaca, jer je Sotona kao ričući lav koji vreba okolo u potrazi za nekim da ga proždre, a pastiri mogu otjerati predatora od njegove žrtve“, zaključio je Fortea.

Izvor