Naslovnica Društvo U što se pretvorio Amnesty International!

U što se pretvorio Amnesty International!

940
0

Sa stranice Life Site News prenosimo:

Amnesty International, organizacija osnovana radi obrane političkih zatvorenika i borbe protiv kršenja ljudskih prava, prošli tjedan je pokrenula novu kampanju posvećenu promicanju neograničenog pristupa pobačaju.

Globalna kampanja, pod nazivom “Moje tijelo, moja prava” pokrenuta je 6. ožujka kao odgovor na ono što lobističke grupe za pravo na abortus i homoseksualna prava smatraju neuspjehom vlada diljem svijeta, a odnosi se na  obranu “seksualnih i reproduktivnih prava.”

U priopćenju glavne tajnice Amnesty International Salil Shetty stoji:

Nevjerojatno je da se u dvadeset i prvom stoljeću u nekim zemljama dozvoljava da djece sklapaju brak ili bračno silovanje, dok se u drugim zemljama zabranjuje pobačaj, vanbračni seks i istospolne seksualne aktivnosti – negdje čak i kažnjive smrću.

Shetty je započela kampanju na susretu sa ženama u ruralnim zajednicama u Nepalu, gdje je rekla kako će fokus dvogodišnje kampanje biti “pomoći sljedećoj generaciji ostvariti svoja seksualna i reproduktivna prava.” Ona uključuje neograničen pristup pobačaju i kontracepciji, promicanje homoseksualnosti i slobodu da žene same “odluče hoće li i kada imati djecu” i “kakvu vrstu obitelji će stvoriti.”

Dok Amnesty International i dalje tvrdi kako su zemlje sa zakonom protiv pobačaja “duboko represivne” i ignoriraju sigurnost žena, statistike pokazuju da te iste zemlje imaju znatno nižu stopu maternalnog mortaliteta od onih sa slobodnim pristupom pobačaju.

Amnesty International je čak spominjao Irsku kao primjer represivnog režima koji je sve do prošle godine branio abortus, a gdje je u nesretnim okolnostima jedna majka umrla, zaboravljajući na činjenicu da je ta ista Irska imala dvostruko manje slučajeva smrtnosti majki od Velike Britanije u kojoj je abortus već desetljećima dozvoljen.

Amnesty International u svojoj kampanji također cilja na El Salvador, nazvavši kriminalizaciju pobačaja u toj zemlji “nasiljem nad ženama i djevojčicama.”

Međutim, maternalni mortalitet u El Salvadoru se prepolovio otkad je pobačaj ponovno postao kazneno djelo 1998.-e godine.

Ne spominju u kampanju ni Čile, koji ima najnižu stopu maternalnog mortaliteta u Latinskoj Americi a pobačaj je protuzakonit.

S druge strane, Južna Afrika- koja ima jedan od najslobodnijih zakona o pobačaju u Africi, je samo u dvije godine, od 2005. do 2007., zabilježila porast smrtnosti od 20 posto zbog, kako se navodi, komplikacija pri izvršavanju pobačaja.