Naslovnica Uz jutarnju kavu Utorak, 18.3.2014 – uz jutarnju kavu preporučujemo

Utorak, 18.3.2014 – uz jutarnju kavu preporučujemo

1030
0

– Istina je, nitko od nas nije nikoga ubio, ali svaki dan griješimo. Kad netko misli: ‘Ma što, bijedna li mene: sagriješio sam protiv Gospodina’ i stoga se srami, onda je to milost; sramiti se pred Bogom jest milost; milost je priznati svoje grijehe. ‘Grješnik sam i sramim se pred tobom, Bože, molim te za oproštenje’. To je jednostavno, ali teško je priznati: ‘počinio sam grijeh’ – rekao je Sveti Otac.

– Očekuje se da bi na kanonizaciju dvojice papa bl. Ivana Pavla II. i Ivana XXIII. u Rim moglo doći čak 5 milijuna hodočasnika, počev od Velikog Petka 18. travnja. Naime, i Talijani 25. travnja slave državni praznik te bi velik dio njih zbog slobodnih dana također mogao krenuti put Rima.

– Kako u samom početku, tako i kasnije, neki su u njemu vidjeli veliko zlo za Katoličku crkvu i za hrvatski narod, a drugi su uviđali i isticali njegovu korist za svećenike i zasluge za opću dobrobit i Crkve i naroda.- Kontroverze oko osnivanja i djelovanja Udruženja katoličkih svećenika  “Dobri Pastir”

– Pismenost u Hrvatskoj loša je na svim razinama

– Isti dan dok se održava referendum o odcjepljenju Krima od Ukrajine, počeo je još jedan referendum, koji trenutačno nije u medijskom fokusu – referendum o nezavisnosti Venecije od Rima.

i

pape2