Naslovnica Uz jutarnju kavu Uz jutarnju kavu …

Uz jutarnju kavu …

590
0

– Crkva štuje blaženog Alojzija Stepinca kao „stradalnika za jedinstvo Crkve i mučenika za jedinstvo kršćana“, a njegov blagdan slavimo na današnji dan 10. veljače

– Dostojanstvo osobe nikad se ne svodi na njezine mogućnosti i sposobnosti, i ne gasi se kad osoba oslabi ili je nemoćna i potrebna pomoći – upozorio je Sveti Otac. Na poseban je način svoju misao usmjerio obiteljima, gdje je normalno brinuti se o onomu tko je bolestan; no, u kojima su ponekad situacije jako teške… Puno njih mi piše, a danas jamčim svoju molitvu za sve te obitelji i kažem im: ne bojte se krhkosti! Pomažite jedni drugima s ljubavlju, i osjetit ćete utješnu prisutnost Boga – utješio ih je Papa, upozorivši kako je upravo velikodušni i kršćanski stav prema bolesnicima – sol zemlje i svjetlost svijeta.

– Ovo što rade od borbe protiv pedofilije “prečisti” mediji, kao i Ujedinjeni narodi je nešto još puno gore: Parazitiranje na žrtvama i njihovoj patnji i sudbini, korištenje tuđe “krvi” za vlastite probitke i nečasne planove, što je, slikovito rečeno, nastavak silovanja nevinih bezočnom instrumentalizacijom. Katolička crkva u patnji i kajanju čisti u svom dvorištu, vrijeme je i da ovi “zaštitnici djece” slijede njen primjer.

– Nakon 8 mjeseci pisanja Vlada nam pokazala plan kako da se do 2020. vratimo u 2008.

– Za jedan drugačiji pregled na situaciju u Bosni preporučujem- Revolucija u glavama

SLIKA DANA

Konrad_Adenauer_Katholik
Njemački kancelar Konrad Adenaur u molitvi u svojoj lokalnoj župnoj crkvi, uoči njemačkih izbora, nedjelja, 6. rujna 1953.