Naslovnica Uz jutarnju kavu Uz jutarnju kavu …

Uz jutarnju kavu …

613
0

 

– Papa je podsjetio kako se, dok je bio dijete, Slaviti liturgiju znači ulaziti u Božje otajstvo, pjevala pjesma o anđelima koji čuvaju oltar kako bi se uveličao „osjećaj Božje slave, prostora i vremena“. A kad su se tijekom priprema nosile hostije, djeci se govorilo: Nećete primiti ove hostije: ove ne znače ništa, jer tek trebaju biti posvećene! Slaviti liturgiju znači ulaziti u Božje otajstvo, u njegovo vrijeme i prostor i tom se otajstvu povjeriti – rekao je Papa.

Papa Franjo proglasit će blaženog kardinala Alojzija Stepinca uskoro svecem Katoličke crkve. Potvrdio je to predvodeći misu danas, na Stepinčevo, prefekt Kongregacije za kauze svetih kardinal Angelo Amato, koji je u prepunoj rimskoj crkvi sv. Jeronima rekao kako je liječnika komisija potvrdila neobjašnjivo ozdravljenje osobe na zagovor bl. kardinala Stepinca.

– “Papa Franjo učinio je mnogo svojim gestama na popravljanju slike o Katoličkoj Crkvi, ali oni koji misle da će ta promjena tona rezultirati nekim promjenama u nauku Crkve, jako će se razočarati”, izjavio je  američki kardinal Sean P. O’Malley u razgovoru za Boston Globe.

Jugoslavensko ekonomsko čudo (razbijanje mitova)

– Kako švicarsko zatvaranjepogađa Europu?

U misi koja se služi na latinskomprema starom obredu vladaju tišina, molitva i dostojanstvo, nema velikih manifestacija, kaže Sumich, koji je Božji poziv osjetio u kasnijim godinama života, nakon što je bio trener hrvatske ragbi-reprezentacije

 

… i malo jutarnje glazbe – Chant of the Templars