Naslovnica Crkva Uz jutarnju kavu…

Uz jutarnju kavu…

735
0

– Ne samo da ne treba nasrtati na život bližnjega, nego se ne smije izlijevati na njega otrov srdžbe i klevetati ga, rekao je Papa u nagovoru uz molitvu Anđeo Gospodnji. Nastavljajući svoja razmatranja o Isusovom govoru na gori Papa je istaknuo kako Isus ne želi dokinuti zapovijedi koje je Gospodin dao po Mojsiju, već ih želi privesti punini. To “ispunjenje” Zakona zahtijeva veću pravednost, autentičnije obdržavanje.

-Papa se na Valentinovo na Trgu sv. Petra susreo sa zaručnicima iz cijeloga svijeta i dao im nekoliko konkretnih savjeta za sretan i uspješan brak.

– Za bolje razumijevanje današnjih događanja u Crkvi te jedenog zrelijeg i donekle objektivnijeg pogled na sve događaje preporučujemo: Crkvena povijest – učiteljica života

– U BOSNI I HERCEGOVINI je teško da bilo kada prođe dan, a da situacija nije ekstremno burna, posebno ako govorimo o proteklom razdoblju i prosvjedima koji su buktili u mnogim gradovima. Pa ipak, jedan je slučaj zaokupio pažnju hercegovačke javnosti do neslućenih razmjera. Riječ je o situaciji u kojoj se našao mladi hercegovački franjevac fra Dalibor Milas iz Mostara kome se prijeti zbog prozivanja HDZ-a BiH.

Bon voyage monsieur Prpić!- Gospodin Hrvoje Prpić, osnivač poznate tvrtke HG Spot, odlučio je napustiti hrvatske granice zajedno sa svojim poslovima i kapitalom zbog državne birokracije i inspektora koji su po nalogu svojih šefova odlučili pronaći “dlaku u jajetu” njegovoj tvrtci Trillenium te mu opaliti barem nekakvu financijsku kaznu.

– I dok bi pametniji šutio, Ministarstvo financija lupeta– još malo o slučaju Prpić i važećim i nevažećim propisima.

– Dok Vlada muku muči s vanjskim dugom i,po tko zna koji put, radi rebalans proračuna- evo jednog zanimljivog riješenja: Kako se riješiti državnog deficita?

1377177_1426466300900220_3184398_n