Naslovnica Crkva Uz jutarnju kavu…

Uz jutarnju kavu…

774
0

– Strpljivost Božjega naroda, koji vjerno podnosi svakodnevne kušnje, nosi Crkvu naprijed – ustvrdio je papa Franjo u propovijedi na današnjoj svetoj Misi u kapeli Doma Sveta Marta.
Komentirajući prvo čitanje iz poslanice svetoga Jakova koja veli: „Smatrajte savršenom radošću, kada podnosite razne kušnje,“ Papa je rekao da postojanost, podnošenje kušnja, „onoga što ne želimo“ ostvaruje životni rast. Nestrpljiv čovjek želi sve odmah. Tko ne poznaje mudrost postojanosti – istaknuo je Papa – prkosna je osoba i ostaje u djetinjastom prkosu; ništa joj nije dobro.

Započelo je treće zasjedanje pape Franje s Vijećem kardinala, ustanovljenim 13. travnja prošle godine, i potvrđenim Papinim vlastoručnim dokumentom (kirografom) 28. rujna, sa zadaćom da mu pomogne u upravljanju općom Crkvom te da razmotri nacrt revizije apostolske konstitucije ‘Pastor Bonus’ o Rimskoj kuriji.

– Klizačka zvijezda Kim Yuna uzor je mnogima ne samo zbog posvećenosti i sportskog duha, već i kako otvoreno živjeti vjeru.

– Jutarnji likuje: POBUNA VJERNIKA– Mladi katolici traže pravo na kontracepciju, pobačaj i eutanaziju, hm…

10 razloga da se ne bavite biznisom u Hrvatskoj, ili- zašto, unatoč svim naporima, ne funkcionira socijalistički raj na zemlji za koji se zalažu mnogi zagovornici državnog intervencionizma?

Batinjanje će se nastaviti dok se moral ne popravi! Ukoliko niste znali, glavna premisa etatizma je sljedeća: Naše ideje su toliko dobre za vas da ih jednostavno ne smijete odbiti!

– Zgodno razmišljanje o uvjetovanosti našeg života raznoraznim papirima: Od rođenja pa do smrti (a i određeni period nakon nje) ovisni ste o raznoraznim potvrdama. Nije li zapravo jedan od boljih načina na koji se jako dobro može mjeriti koliko ste slobodni upravo taj koliko vam i za što u životu trebaju potvrde? Također, koliko ste uopće svjesni postojanja života i određenih aspekata toga bez potvrda?

i Treba li Crkva imati sluha baš za sve promjene u društvu?

Popular Culture