Naslovnica Crkva Užasno je samo i pomisliti da postoje djeca, žrtve abortusa, koja nikada...

Užasno je samo i pomisliti da postoje djeca, žrtve abortusa, koja nikada neće vidjeti svjetlo dana – Papa Franjo.

1645
0

Papa Franjo je nastavio svoju nepokolebljivu obranu nerođene djeca kojoj prijeti abortus- pokazavši tako stav koji je unatoč slabom praćenju svjetskih medija, postao znak njegovog pontifikata. Tako se Sveti otac jučer ponovno vratio svojoj proročkoj kritici o današnjoj kulturi.

“Mi ne možemo biti ravnodušni prema onima koji pate od gladi, a posebno djeci, kada razmišljamo o tome koliko se hrane baca svaki dan u mnogim dijelovima svijeta, uronjenih u ono što sam često nazivam ‘ kulturom odbacivanja’.

Ta kultura također utječe na nerođeno dijete. Na primjer, užasno je samo i pomisliti da postoje djeca, žrtve abortusa, koja nikada neće vidjeti svjetlo dana, djeca koja se koriste kao vojnici, zlostavljani i ubijani u oružanim sukobima, pa još i djeca koja se kupuju i prodaju u toj strašnoj formi suvremenog ropstva koja se zove trgovina ljudima, što je zločin protiv čovječnosti.”

Tijekom 2013. papa Franjo je jasno govorio protiv pobačaja i napravio niz snažnih skoro proročkih gesta.

svibanj 2013.
Papa se pridružio prosvjednicima talijanskog Marša za život, te je prilikom Angelusa izjavio: “Pozdravljam sudionike Marša za život koji se dogodio jutros u Rimu i pozivam sve da ostanu fokusirani na važnom pitanju poštivanja ljudskog života, od trenutka začeća.“

kolovoz 2013.
U svom pismu brazilskim obiteljima povodom Nacionalnog tjedna obitelji papa Franjo je, nastavivši u tonu svojih prethodnika Benedikta XVI. i bl. Ivana Pavla II., upozorio na opasnosti relativizma po svetost ljudskog života. Papa Franjo je tada napisao:
“Na poseban način, suočeni s kulturom otpada, koja relativizira vrijednost ljudskog života, roditelji su pozvani da prenose svojoj djeci razumijevanje da život uvijek treba braniti, i to već u majčinoj utrobi, prihvativši u njemu dar od Boga i osiguranje za budućnost čovječanstva.

rujan 2013.
Papa Franjo susreće Međunarodnu federaciju katoličkog liječničkog zbora, gdje je ginekolozima posebno istaknuo da: „Svako nerođeno dijete, koje je nepravedno osuđeno na pobačaj nosi lice Isusa Krista, nosi lice Gospodina, koji je, čak i prije nego što je rođen, a onda čim se rodio doživio odbacivanje svijeta.“
Papa Franjo se susreo s članovima Papinske akademije za život krajem rujna, te je ponovio svoj jasan stav protiv pobačaja, kao i njegov poziv da se na nove načine prenosi poruka Za život.

listopad 2013.
Papa Franjo je molio nad medicinskim instrumentima koji se koriste za ubijanje djece kroz pobačaje.

U svom obraćanju Papinskom vijeću za laike koje je obilježavalo 25. obljetnicu apostolskog pisma bl. Ivana Pavla II ‘Mulieris Dignitatem‘, papa Franjo je rekao da priznajući društvene i kulturne promjene oko uloge žena, Božji poziv na rađanje ostaje temelj dostojanstva žena i poštivanja ljudskog života.

Studeni 2013.
Tijekom jedne od svojih propovijedi u Sv. Marti papa je kritizirao progresivne katolike zbog žrtve koju čine kako bi bili u skladu s duhom vremena, pozivajući se na njihovo podržavanje pobačaja, kontracepcije i eutanazije. Sveti Otac je okarakterizirao ovu želju da se bude u skladu s duhom vremena kao otpadništvo koje je opisano u knjizi Roberta Hugha Bensona ‘Gospodar Svijeta’, pri tom nazvavši tu knjigu proročkom. “Što mislite?” – rekao je ogorčeno – “da se danas ne prinose ljudske žrtve? Mnogo, mnogo ljudi prinosi ljudske žrtve i postoje zakoni koji ih štite “.

Papa Franjo je iskoristio svoju apostolsku pobudnicu ‘Evangelii Gaudium kako bi jasno branio pravo nerođene djece na život i ponovio da modernisti i progresivisti neće promijeniti nauk Crkve glede abortusa.

(izvor: protectthepope.com )