Naslovnica Vatikan Vatikan potvrdio svoju predanost Pariškom sporazumu o “klimatskim promjenama“

Vatikan potvrdio svoju predanost Pariškom sporazumu o “klimatskim promjenama“

399
0

Vatikan je jučer ponovno potvrdio svoju predanost Pariškom sporazumu o “klimatskim promjenama“, održavši konferenciju o suradnji s dužnosnicima Ujedinjenih naroda.

Na sastanku održanom u vili Casina Pio IV u Vatikanu, Državni tajnik Vatikana kardinal Pietro Parolin je zajedno s dužnosnicima Papinske akademije za znanost udružio snage s Simonom Stiellom, izvršnim tajnikom Tajništva Ujedinjenih naroda za klimatske promjene.

Vatikan je 8. srpnja iznenada objavio da je službeno pristupio Okvirnoj konvenciji Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama (UNFCCC) i Pariškom klimatskom sporazumu, nakon što je Ujedinjenim narodima 6. lipnja dostavio traženu dokumentaciju.

Kardinal Parolin održao je vatreni govor o klimatskim promjenama kolegama kardinalima koji su bili prisutni na sastanku, koristeći alarmantan jezik za promicanje uzroka “klimatskih promjena”.

„Takozvana ekološka kriza je dobar trenutak za naše obraćenje i za odluke koje se više ne mogu odgađati”, rekao je kardinal Parolin.

Parolin je upozorio da “klimatske promjene“ nisu “zasjenjene“ drugim globalnim problemima i pozvao je na „nove stilove života, temeljene na razvoju i održivosti, bratstvu i suradnji između ljudi i okoliša“.

U međuvremenu, Stiell je zahvalio Vatikanu na “hrabrom“ činu u pridruživanju Pariškom mirovnom sporazumu govoreći da je takvo djelovanje potrebno „da bi se provele promjene i izbjegla globalna katastrofa“ koja će „promijeniti našu klimu, svije i život. I to na gore.“

Hvaljen od strane aktivista za “klimatske promjene”, kao dokument koji bi mogao pokrenuti seizmičke promjene kako bi se svijet spasio od prirodnih katastrofa, Pariški klimatski sporazum je međunarodni ugovor koji ima za cilj “smanjenje“ globalne prosječne temperature, ali koji kao dio svojih ciljeva uključuje širenje pobačaja i kontracepcija, među ostalim mjerama kontrole populacije.

Zagovornici obitelji i života neprestano izražavaju zabrinutost zbog klimatskog aktivističkog pokreta, budući da je često usklađen s politikama koje podržavaju pobačaj, kontrolu stanovništva i globalne lobističke skupine. Drugi kažu da se velik dio klimatskog aktivizma svodi na prikupljanje državnih potpora i vršenje etatističke moći.

Pariški klimatski sporazum promovira pobačaj i povezan je s navedenim ciljem Ujedinjenih naroda oko stvaranja univerzalnog prava na pobačaj u skladu s ciljevima “održivog razvoja“.

Cilj „postizanja rodne ravnopravnosti i osnaživanja svih žena i djevojčica“ uključuje sljedeće: „Osigurati univerzalni pristup reproduktivnom zdravlju i reproduktivnim pravima“, što je frazeologija koja se obično koristi za označavanje pobačaja i kontracepcije.

Nadbiskup Viganò, bivši papinski nuncij u Sjedinjenim Američkim Državama, povezao je “klimatske promjene“ sa željom za povećanjem vladine kontrole nad svakodnevnim životom. Pišući u svibnju 2021., nadbiskup Viganò primijetio je da će zelene politike polako naslijediti COVID pandemiju: „Čak i ako pandemijska farsa nema željene učinke zbog nepredviđenih događaja, već imamo spreman sljedeći korak, a to je klimatska kriza kao izgovor za nametanje ekološke tranzicije i održivog razvoja”.

Izvor