Naslovnica Izdvojeno Veliki dan za Ameriku?

Veliki dan za Ameriku?

1263
0
“Danas je veliki dan za Ameriku i Crkvu, a dugujemo zahvalnosti svima koji su hrabro progovorili, radili i glasali za pro-life kandidate, počevši od našeg novoizabranog predsjednika. Zahvalan sam svima, cijelom našem timu za sav rad u ovom dugom, spornom izbornom ciklusu.”
“Naš narod će sada krenuti putem na kojem će se ukloniti pobačaj i poticati sloboda Crkve. Biti ćemo u mogućnosti unaprijediti naš program, jer sada postoji pro-life većina i u Kongresu i u Senatu.”
“Konkretno, ova izborna pobjeda znači kraj HHS mandata (Obamacare- reforma zdravstvenog osiguranja op.prev.), protiv kojega su se Svećenici za život među prvima pobunili i pokrenuli pitanje legalnosti tog zakona pred Saveznim sudom. Pridružile su nam se razne biskupije i ostale skupine, pa je naš zahtjev stigao sve do Vrhovnog suda, ali još uvijek nije gotovo. Sada, međutim, vidimo svjetlo na kraju tunela.”
“Svećenici za život će i dalje biti na čelu pro-life inicijativa unutar i izvan Crkve – a “pro-life” znači posebno raditi na okončanju abortusa i zaštiti djeteta u majčinoj utrobi.”

Otac Frank Pavone, nacionalni ravnatelj Svećenika za život

Izvor

Osobno ne dijelim optimizam oca Pavonea, jer su političarima Republikanske stranke često puna usta pro-life politike kada im trebaju donacije i za vrijeme izborne utrke, ali kada se smjeste u Washingtonu, malo ili ništa od toga se ne ostvari. Ali sa Trumpom na čelu države, možda griješim. U najmanju ruku, Kongres sada može komotno proglasiti ništavnom presudu Vrhovnog suda Roe v. Wade kojom je legaliziran pobačaj u SAD- u, i vratiti pitanje na razinu savezne države koje bi onda same morale pripremati zakone glede tog pitanja. U tom slučaja bi barem neke države i zabranile abortus, a time ne samo spasile živote velikom broju nerođene djece, nego i pokazale ispravan put ostatku Amerike, a time i cijelome svijetu.

Što se tiče samoga Trumpa, još važnija je bila njegova predizborna retorika tijekom kampanje glede rada Ujedinjenih naroda, kojima je obećao drastično smanjiti financijsku pomoć – jer čak je i njemu postalo jasno da je UN poligon za širenje ljevičarske ideologije po svijetu.

Sve u svemu, vrijeme će pokazati.

PS: Ako niste vidjeli (kontroverzni) video koji je otac Pavone objavio prije samih izbora, vrijedi ga pogledati: