Naslovnica Svijet Vrhovni sud Kanade: “prava” LGBT osoba imaju prednost nad vjerskim pravima!

Vrhovni sud Kanade: “prava” LGBT osoba imaju prednost nad vjerskim pravima!

726
0

Nakon što su se izborili za zakonsko priznavanje takozvanog ‘istospolnog braka’ bilo je za očekivati da LGBTQ aktivisti tu neće stati. Sada je njihov sljedeći cilj zakonski kazniti svakoga tko se usudi na bilo koji način usprotiviti njihovom sotonskom načinu života, a zapadne vlade, pa i sudstvo u tome ih sveobuhvatno podržavaju.

Kršćanstvo je u biti prava meta, pa se sada već otvoreno radi ne samo na njegovom odbacivanju, nego i potpunom diskreditiranju u društvu, a prema kršćanima se odnosi kao prema građanima drugoga reda.

Čitateljima je sigurno poznato da je Kanada jedna od vodećih država u ovom ratu protiv kršćanstva, pa danas prenosimo samo jedan u nizu slučaju koji pokazuje gdje sve ovo vodi.

Naime, Pravni fakultet na Western University, privatnoj kršćanskoj instituciji povezanoj s Evanđeoskom slobodnom Crkvom, zahtijeva od svojih polaznika da potpišu obvezu suzdržavanja od bilo kakve seksualne aktivnosti “koja se kosi sa svetošću braka između muškarca i žene”.

Iako se radi o privatnom fakultetu i polaznici dobrovoljno biraju kako fakultet tako i njegova pravila, LGTB aktivisti su odmah skočili na ovakav zahtjev i tužili Western University uz pomoć Odvjetničkog društva ‘Gornje’ Kanade.

U presudi (ovdje i ovdje), sud je presudio da je “pravedno i razumno” da odvjetnička društva Britanske Kolumbija i Ontarija odbiju akreditaciju za buduće studente Trinity Western University jer predložen “zavjet” koji zahtjeva kršćanski pravni fakultet diskriminira LGBTQ osobe.

Vrhovni sud Kanade odlučio je da “prava” za seksualnu jednakost LGBT osoba imaju prednost nad vjerskim pravima, što predstavlja besprimjeran udar na vjerske slobode u Kanadi.

Odluka znači da budući studenti s Pravnog fakulteta ovog Sveučilišta – ako se škola uopće otvori (ovdje) – neće moći prakticirati pravo u Ontariju i Britanskoj Kolumbiji.

Promatrači predviđaju da će odluka protiv Trinity Western University imati dalekosežne posljedice za institucije temeljene na vjeri i njihovo djelovanje u društvu.

Izvor