Naslovnica Društvo ZAGREPČANI ZALUĐENI MISTIČNIM TURAMA

ZAGREPČANI ZALUĐENI MISTIČNIM TURAMA

593
0

Eto i to smo dobili! Ako vam trebaju dokazi da vrag zaista postoji, i to povijesni, Turistička zajednica grada Zagreba će vam sve to pokazati u jednoj turi po gradu, koja će vašu obitelj (samo za jedno dijete, naravno) koštati tek 230 kuna. U turi ‘Opsjednuti Zagreb’ moći ćete se uvjeriti da je okultizam u Hrvata oduvijek bio ‘in’. Tu ima svega, od vještica i ukletih kuća do zmajeva i zmija. Samo ne znam zašto nekima nakon pregleda dnevnika na HTV-u treba organizirana tura kako bi se upoznali s ‘gornjogradskim coprnicama’.
Ipak, organizatorima je reklama bitna pa se za to pobrinuo Večernji List s ovim člankom:

 

Zagrepčani zaluđeni mističnim turama, gotovo sve bukirano
Turistički obilazak ‘Gornjogradske coprnice’ kreću ponovno, a ‘Uspavani zmaj’ i ‘Opsjednuti Zagreb’ prebukirani
Zbog velikog interesa turistička tura “Gornjogradske coprnice”, koja je potkraj svibnja počela pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Zagreba kao novost u turističkoj ponudi, kreće ponovo.
Ipak, ovaj put tura će se naplaćivati, a razlog tome je, kako kažu u OmnisArtu, tvrtki koja zajedno s Muzejem grada Zagreba organizira obilazak, nedostatak novca koji su za prvu turu dobili kao poticaj od TZGZ-a.
Participacija za sudionike iznosi 100 kuna, dok obiteljska karta, koja obuhvaća roditelje i dijete, stoji 230 kuna. U sklopu ture, koja počinje 6. srpnja, a ići će svake druge subote, obilaze se mjesta povezana sa zagrebačkim vješticama. Zadnja točka je postav Muzeja grada Zagreba vezan uz kažnjavanje vještica, a potom slijedi radionica izrade maske srama.
Mističnost se očito sviđa građanima i turistima jer su i ture “Opsjednuti Zagreb” i “Uspavani zmaj”, u sklopu kojih se obilazi uklete kuće, kule, napuštena groblja, skulpture zmajeva i zmija, popunjene.
– Imamo više zainteresiranih nego mjesta, a ljudima očito i odgovara cijena od devet eura odnosno 85 kuna na licu mjesta – priča Iva Silla iz obrta Kazivačica koji organizira dva obilaska. Zagrepčani će “Opsjednuti Zagreb” moći obići 12. kolovoza u 20 sati, a “Uspavanog zmaja” 10. kolovoza u 11 sati. Mjesta se mogu rezervirati na internetu već danas (http://booking.secret-zagreb.com).