Naslovnica Društvo Zašto i Vatikan mora sudjelovati u ekološkoj propagandi?

Zašto i Vatikan mora sudjelovati u ekološkoj propagandi?

548
0
A view shows St. Peter's Basilica in The Vatican on March 27, 2021 after the lights were turned off for Earth Hour. (Photo by Vincenzo PINTO / AFP)

”Sat za planet Zemlju” započeo je 2007. godine u Australiji, kada je više od 2,2 milijuna ljudi uskratilo sebi električnu energiju na sat vremena kako bi izrazili zajedničku zabrinutost zbog “klimatskih promjena”. Odmah nakon toga, vratili su se na svoje normalne (grešne?) stope potrošnje energije. Vatikan također sudjeluje u ovom kvazi-poganskom činu svake godine, bar od 2009. godine.

Bezbožni Ujedinjeni narodi bili su jedan od najvećih promicatelja Sata za planet Zemlju. Uspješno su natjerali gotovo sve globalne znamenitosti da ga podrže. Eiffelov toranj, moskovska katedrala Vasilija Blaženog, pa čak i kip Krista Otkupitelja u Rio De Janeiro, prigušili su svoja svjetla kao znak spremnosti da podrže ”zelenu” politiku posljednjih godina.

Simbolika vatikanskog sudjelovanja u Satu za planet Zemlju ne može se podcijeniti, pogotovo jer se politika Rima o pitanjima zaštite okoliša sve više preklapa s eko-fašističkim mjerama koje predlažu zlokobne sile koje stoje iz Velikog resetiranja društva. Umjesto Svete ure zadovoljštine za zločine protiv sodomije, drugih tjelesnih grijeha i međunarodne prijevare u vezi s COVID-om, Vatikan se ovdje odlučio uključiti u čin koji se može opisati samo kao neka vrsta ekološke pokore.

U vrijeme kada svijet strmoglavo pada u duhovnu tamu, Crkva je odlučila ugasiti svoje svjetlo, doslovno, uskraćujući svojim raspršenim ovcama priliku da gledaju u njegovu veličanstvenu fasadu, ukrašenu kipovima našeg Gospodina i Njegovih ljubljenih apostola, ali također, figurativno, zamjenjujući, od Drugog vatikanskog sabora, Kristov nalog da pođe i poučava sve narode katoličkoj vjeri s ekumenskim konceptom bratstva i jedinstva.

Crkva je mistično tijelo Kristovo. Njegovi su članovi, kako kaže Matej 5,14 “svjetlost svijeta”. Matejevo evanđelje dalje nam govori: „Niti se užiže svjetiljka da se stavi pod posudu, nego na svijećnjak da svijetli svima u kući. Tako neka svijetli vaša svjetlost pred ljudima da vide vaša dobra djela i slave Oca vašega koji je na nebesima.”

Teško je zamisliti prikladniji stih za opisivanje trenutne situacije. Tamo gdje Evanđelje kaže: “Neka svijetli vaše svjetlo pred ljudima”, današnja Crkva odgovara: “Samo ako ne šteti okolišu.”

Izvor