Naslovnica Društvo Zašto se ‘aktivisti za pobačaj’ boje priziva savjesti

Zašto se ‘aktivisti za pobačaj’ boje priziva savjesti

519
0

Kroz javnu raspravu i različite kampanje, uključujući Hod za život, mišljenje javnosti o borbi protiv pobačaja se mijenja, unatoč očitoj pristranosti u medijima. S obzirom na to da se u Hrvatskoj sadašnji naglasak stavlja na demoniziranje liječnika koji se zbog priziva savjesti protive izvođenju pobačaja, valja napomenuti da se radi o fenomenu koji je u cijelom svijetu sve veći. Na primjer, trenutno se u susjednoj Italiji 70% ginekologazbog priziva savjestiprotivi izvršenju pobačaju. 

“Ovo je stoga dobra polazna točka za našu zemlju”, primijetio je Jacopo Coghe, potpredsjednik Pro Vita & Famiglia, talijanske dobrotvorne organizacije za život. “Ako većina liječnika odbija izvršiti abortus, to znači da postoji ozbiljan problem kojeg su svjesni: ubojstvo ljudskog bića.” Također je primijetio da se savjest budi jer istina “polako dolazi do izražaja jer nitko, a ponajmanje znanost, ne može poreći da je začeto biće dijete.

“Oni koji toga postanu svjesni također su spremni i boriti se za ovu stvar, a broj ljudi koji su odlučni reagirati je sve veći.”

S druge strane, i dalje se nastavlja pritisak u Italiji i drugdje, uključujući Hrvatsku, da se zakon o pobačaju još više ublaži, pod utjecajem onih američkih saveznih država i drugih nacija koje dopuštaju pobačaj sve do trenutka rođenja.

“Primjeri nekih američkih država ili dramatične izjave francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, koji je predložio uvrštavanje pobačaja u Povelju Europske unije o temeljnim pravima, podsjećaju nas da nikada ne smijemo smanjiti oprez, jer svugdje prisutni progresivni ”aktivisti za izbor” žele pretvarati određene prakse u ‘prava’ bez ikakvih ograničenja”, rekao je Coghe.

Izvor