Naslovnica Društvo Zašto su se “tradicionalni” katolici našli na nišanu tajne službe?

Zašto su se “tradicionalni” katolici našli na nišanu tajne službe?

460
0

Nedavno smo bili šokirani viješću da su sigurnosni analitičari FBI-a izdali upozorenje o “tradicionalnim” katolicima i mogućnosti da bi mogli biti upleteni u organizirane protuvladine ili rasističke skupine.

Dopis koji je izdao terenski ured FBI-a u Richmondu u Virginiji, identificirao je ove “tradicionalne” katolike kao protivnike Drugog vatikanskog koncila koji pohađaju latinsku misu.

Mnogi su bili šokirani kada su čuli da bi katolici mogli biti pod istragom kao mogući subverzivci, teroristi, čak i otvoreni neprijatelji države.

U stvarnosti, trebali bismo biti zahvalni zviždaču zbog otkrivanja ovog dokumenta koji dosta toga otkriva. Čvrst je dokaz da katolici nisu paranoični kada osjete neprijateljstvo vlade prema vjernicima.

Također, pokazuje paranoju političke klase kada su u pitanju vrijednosti i stavovi vjernika. Katolici su protiv vlasti? Katolici su rasisti bijele rase? Stvarno?

Osim toga, pomoglo je da se rasvijetli koncept “tradicionalnih” katolika.

Zapravo, postoji samo jedna vrsta katolika: “tradicionalni” katolik.

Što znači biti “tradicionalni” katolik? Znači li to da ideš na latinsku misu? Ne posebno.

“Tradicionalni” katolik je netko tko vjeruje u ono što Crkva naučava (i uvijek je naučavala) i tko živi na način koji odražava tradicionalni judeo-kršćanski moral.

Vaša liturgijska preferencija i, u određenoj mjeri, čak i vaše razumijevanje Drugog vatikanskog sabora stvar su duhovne svijesti i individualne savjesti.

Ove se stvari sigurno ne tiču FBI-a.

Ali naravno, svi mi razumijemo da sigurnosni analitičari pretpostavljaju da je “tradicionalnim” katolicima stalo do još nečega – i to nas čini objektima interesa FBI-a (ako ne i aktivnog nadzora).

Sasvim je očito da se “tradicionalni” katolici protive pobačaju. Glavno postignuće Pro-Life pokreta – čiji su “tradicionalni” katolici sastavni dio – je prošlogodišnja odluka Vrhovnog suda kojom se ukida Roe protiv Wadea.

Ogorčenost zbog toga, uz strah da se zagovornici života sada osjećaju ohrabreni još snažnije boriti protiv pobačaja na lokalnoj razini u pojedinim saveznim državama, bio bi dovoljan razlog da se “tradicionalne” katolike stavi na nišan ljevice.

Također, uzmite u obzir i “tradicionalne” katoličke stavove prema tako sumnjivim društvenim fenomenima kao što su takozvani “istospolni brak” i druge “progresivne” stavke koje nam se svakodnevno serviraju.

Nema sumnje da “tradicionalni” katolici nemaju razumijevanja za nastojanja da se promijeni ljudska priroda. Mogli bi pokušati zadržati osjećaj ljubavi i kršćanskog milosrđa prema osobama koje su zbunjenje ili ne prihvaćaju svoju spolnost. Ali oni dobro znaju da ne postoji nešto poput “istospolnog braka”, bez obzira na to što zakon tvrdi.

Brak je brak: doživotna veza između jednog muškarca i jedne žene. A ljudska priroda je nepromjenjiva.

Incident s FBI-jevim dopisom je prozor u srce anti-kršćanske ljevice. Također pokazuje kako se sigurnosni sustav pretvorio u nadzorni aparat u stilu komunističke Kine koji ugrožava prava svih građana.

I ispunjava Evanđelje – posebno peto poglavlje Mateja, gdje u svojim blaženstvima Isus kaže: “Blago vama koji trpite progonstvo zbog pravednosti; vaše je kraljevstvo nebesko.”

To uvelike dokazuje da su “tradicionalni” katolici u pravu u svom razumijevanju katolicizma. Crkva čini pravu stvar.

I FBI to zna.

Izvor