Naslovnica Svijet Zbog anti-diskriminacijskih zakona Crkva na sve većem udaru

Zbog anti-diskriminacijskih zakona Crkva na sve većem udaru

858
0

Danas donosimo samo jedan kratki prikaz u kojem se smjeru razvija daljanja borba homoseksualnih aktivista protiv Katoličke Crkve – čija egzistencija u mnogim zapadnim zemljama sve više ovisi o nadležnim sudovima.

Zbog anti-diskriminacijskih zakona, koji su, podsjetimo, također usvojeni i u Hrvatskoj, Crkva, njezine institucije, a naposljetku i sami vjernici će biti stalno na udaru.

Ovakve vijesti će zatim postati svakodnevica:

Katolička Crkva suočava se s teškom tužbom zbog odbijanja domaćinstva LGBT događaja na svojoj imovini. Tužba je podnesena prošlog tjedna na Sudu u Multnomah Countyu u Oregonu, a u njoj se tvrdi da je Ambridge, organizator priredbe, pretrpio štetu zbog pravila Crkve Svete krunice u Portlandu, te traže 2,3 milijuna dolara oštete.

Ambridge, koji je i inače iznajmljivao imanje u vlasništvu Crkve Svete Krunice za razne događaje, morao je odbiti ponudu PFLAG Portlanda, udruženja afroameričkih LGBT zajednica.

U tužbi su naveli da su zbog nemogućnosti organizacije manifestacije izgubili vrijedan posao i narušili ugled u poslovnom svijetu.

Ambridge je također naveo odluku Crkve o prekidu ugovora nakon što je tvrtka angažirala otvorenog homoseksualca za koordinatora poslovanja u svom nastojanja da “vrate ugled među svojom klijentelom i poprave odnose s LGBTO zajednicom”.

Istovremeno, južno od granice s Oregonom nalazi se Kalifornija, država koja će uskoro odlučiti hoće li zabraniti savjetovanje temeljeno na vjeri u svrhu savladavanja istospolne privlačnosti.

Stvarno živimo u opakim vremenima.

Izvor