Naslovnica Svijet Zbog istospolnog braka ekumenski dijalog postaje besmislen

Zbog istospolnog braka ekumenski dijalog postaje besmislen

2711
0

One Crkve koje homoseksualnost smatraju moralno prihvatljivim, odbacile su kršćanstvo i pripremaju svoje sljedbenike za prihvaćanje Anti-Krista, rekao je jedan od vodećih predstavnika Ruske pravoslavne Crkve.

Njegova izjava dolazi u vrijeme kada je Ruska pravoslavna Crkva objavila da prekida sve “formalne kontakte” sa Ujedinjenom protestantskom crkvom Francuske (EPUdF) i Škotskom Crkvom, također protestantskom, zbog njihovog “napuštanja tradicionalnog kršćanskog spolnog morala“. U svojoj izjavi, Pravoslavna Crkva je objasnila kako je ekumenski dijalog besmislen nakon što su Francuzi prošlog mjeseca izglasali da svećenici imaju dužnost vjenčati istospolne parove, a u Škotskoj odobrili ređenje za kler onima koji žive u istospolnim zajednicama.

Ruska pravoslavna Crkva ima čvrste stavove koji se temelje na Svetom pismu, te je u više navrata izjavila da je homoseksualni brak nedopustiv zbog moralnog učenja Crkve“. Druge crkve koje nude homoseksualna “vjenčanja” “gaze po načelima tradicionalnog kršćanskog morala“.

U izjavi se objašnjava kako je tijekom razdoblja od nekoliko godine, Pravoslavna Crkva dijelila svoje brige s tim kršćanskim tijelima i upozoravala na ekumenske posljedice ako prihvate istospolni “brak“.

Nažalost, riječi upozorenja nisu se čule“, zaključili su pravoslavni dužnosnici.

Nakon odluke, otac Dimitry Smirnov – predsjednik Komisije za obitelj, zaštitu majčinstva i djetinjstva u Ruskoj pravoslavnoj Crkvi – izjavio je za jednu od vodećih ruskih televizijskih kuća, kako se novim moralnim naukom ove liberalne denominacija stavljaju izvan okrilja kršćanstva.

Mi smo se odvojili od njih kao od kuge, jer je zarazna“, rekao je Smirnov. “Ruska pravoslavna Crkva ne može podržati svojom autoritetom nešto što je čista opačina s biblijske točke gledišta.

Te zajednice više nisu kršćanske. One su samo još jedna zajednica sa svojim jasnim nazivom ‘LGBT’. Njihova budućnost je jednostavna i jasna – “vatre Gehena” ( jezero ognjeno i sumporno, op. qvc)– to je upravo ono što piše u Svetom pismu.”

Odbijajući nauk kršćanske vjere o spolnom moralu, “ovi bivši kršćanski narodi se pripremaju za svečani prijem Antikrista“.

Izvor