Naslovnica Svijet Zbog Laudato Si raste zabrinutost među pro-life organizacijama

Zbog Laudato Si raste zabrinutost među pro-life organizacijama

1744
0

Među pro-life organizacijama prisutna je sve veća zabrinutost zbog utjecaja Papine enciklike Laudato Si na sekularni svijet, unatoč dobrim namjerama i inače mnogim hvalevrijednim komentarima, koje možete pročitati ovdje.

Protu-kršćanski sekularni lideri i institucije koriste encikliku i nadolazeći posjet pape Franje u Ujedinjene narode, američki Kongres i Bijelu kuću radi promicanja enciklike, kao najdramatičniji plus za svoj trud koji su ikada mogli zamisliti. Oni su shvatili kako bez obzira na izvorne namjere enciklike, ona ima dovoljno široki raspon komentara o klimatskim promjenama, svjetskoj vladi i ostalim stvarima koje se tamo nalaze, zahvaljujući njihovim prijateljima koji su savjetovali papu, da je mogu iskoristiti kao ogromnu prednost za svoje programe.

Široki opseg pozitivnih komentara- od predsjednika Obame, vođa UN-a, svih liberalnih mainstream medija, gotovo svih vodećih katoličkih disidenata, najistaknutijih zagovaratelja svjetske depopulacije, anti-kršćanskih, socijalističkih, pa čak i marksističkih vođa- zabrinjava one koji razumiju implikacije ovakve izvanredne potpore enciklici.

Alarm se posebno osjeća među pro-life i pro-obiteljskim liderima koji u UN-a uspješno rade od 1994. godine, odgovarajući tako na poseban zahtjev pape Ivana Pavla II. Papa je tada, duboko zabrinut promjenama u društvu, pozvao svjetske pro-life organizacije da u Ujedinjenim narodima blokiraju sve pokušaje širenja niza programa koji su usmjereni protiv života i obitelji.

Oni koji su se od 1994. teško trudili na međunarodnoj sceni uz konstantno poticanje i podršku delegacija Svete Stolice u UN-a, zaprepašteni su što Sveta Stolica sada vrlo blisko surađuje s nekima od onih istih ljudi protiv kojih su se borili svih tih godina. Tako se potkopavaju izvanredni uspjesi ostvareni u posljednjih 21 godinu i ignorira godinama prikljupljano znanje i iskustva stečena o makinacijama UN-a i njihovim nevladinim udrugama i drugim saveznicima kojima je cilj  zatiranje kršćanske civilizacije.

Izvor