Naslovnica Crkva Zbog Papine izjave, vjernici koji osjećaju istospolnu privlačnost, ali žive u čistoći,...

Zbog Papine izjave, vjernici koji osjećaju istospolnu privlačnost, ali žive u čistoći, osjećaju se izdano

854
0

Nakon izjave pape Franje u dokumentarnom filmu u kojem naizgled podržava ozakonjenje civilnog partnerstva za homoseksualce, katolici koji osjećaju istospolnu privlačnost, ali su se čvrsto odlučili živjeti u čistoći, trude se pronaći prave riječi kojima bi izrazili osjećaj izdaje i bijesa koji sada doživljavaju.

Iako su konzervativni prelati i razni teolozi tijekom posljednjih 48 sati naveliko citirani u vjerskim i svjetovnim medijima širom svijeta, objašnjavajući problematiku zabrinjavajuće tvrdnje pontifikata, oni koji herojski odbacuju homoseksualnost i svakodnevno biraju život u čistoći, sada nude dirljive komentare o šteti nanesenoj nesvjesnim primjedbama pape Franje.

„Većina se nas jednostavno osjeća depresivno i poniženo”, rekao je Jeremy Schwab, govoreći u ime mnogih baš takvih katolika koje žive u čistoći.

Nakon što je napustio homoseksualnost i vratio se katoličkoj vjeri, Schwab je osnovao Joel 2:25 International, kršćansku službu koja podržava muškarce, žene, mlade i obitelji pogođene istospolnom privlačnošću.

„Prije nego što sam postao katolikom, proučavao sam povijest i znao sam za skandale srednjovjekovnih papa i najgorih grješnika u povijesti Crkve. Ništa me nije toliko uznemirilo kao način na koji to čini sadašnji papa.”

„Moja prva misao nakon čitanja riječi pape Franje bila je: „O, ne!”, rekao je Paul Darrow, jedan od trojice katolika iz filma Želja za vječnim brdima, u produkciji apostolata Courage.

„Da, samo je iznosio svoje osobno mišljenje. Ali papino mišljenje bilo je poput pucnjave koja se osjetila diljem svijeta, i taj me metak pogodilo ravno u srce.”

„Kao katolik, živeći u čistoći, pozvan sam vidjeti širu sliku i odreći se života koji je bio ovisan o seksu. Na toj sam slici prepoznao stvarnu svrhu spolne intimnosti i otkrio da je moje tijelo doista hram Duha Svetoga.”

„Jedna od najtužnijih stvari koju je vjerom ispunjen katolik, koji živi u čistoći poput mene, mogao čuti, jest da je nasljednik Petrove stolice upravo odobrio civilno partnerstvo – prva faza  ispaljivanja rakete koja je i dovela do homoseksualnog ‘brak’.”

Izvor