Naslovnica Svijet Zloupotreba sakramenta?

Zloupotreba sakramenta?

2227
0

Rorate Caeli  izvještava o neshvatljivoj situaciji u Argentini u kojoj će ‘vjenčani’ lezbijski par krstiti svoje dijete u katedrali nakon što dvije ˈmameˈ prime sakrament svete potvrde.

lesbien

Karina i Soledad morali su tražiti odobrenje od Nadbiskupije. “Imala sam audijenciju kod nadbiskupa Carlosa Ñáñeza kako bi mi mogao dati odobrenje, a on mi je potvrdio da neće biti nikakvih problema u katedrali“, objasnila je jedna od ‘mama’.

[Katedralni] župnik Carlos Varas će predvoditi svečanost. Dvije dame će dobiti sakrament potvrde na isti dan, a u 10:30 će se krstiti mala Umma Azul uz prisustvo jednog kuma i dvije kume.

Moglo bi se raspravljati oko krštenja i postoji li razumno uvjerenje da će dijete biti odgojeno u vjeri, ali kako- dvije ponosne ‘udane’ lezbijke koje žive u otvorenom grijehu, mogu dobiti sakrament potvrde?!

Odustajem. Ako biskupi ne mogu braniti vjeru, kako ćemo mi?

Piše Mathew Archbald iz Catholic Minority Report

Čvrsto se nadamo da se ovdje radi o nesporazumu, ali kako se vijest brzo proširila svjetskom blogosferom odlučili smo vijest ipak objaviti– opet s nadom kako ćemo ubrzo objaviti i demanti (ako ga bude).